Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 21 februari 2009

Av J P - 21 februari 2009 12:31

Heidi är en filosof!


När vi är ute och det inte händer något alls, det händer något spännande på håll eller brötar till lite extra ute så sätter sig Heidi ner och tittar. Lugnt och fint kan hon sedan sitta där helt lös och filosofera, kika på omgivningen, några ungar som på håll åker pulka i Slottskogen eller på Kuba som snosar på något. Hon ser hemskt filosofisk ut och kan sitta stilla ett bra tag. Hade hon inte visat sina vildare Åskar-sidor så hade jag nog undrat vad i hela fridens dar jag hade fått för en konstig mallevalp. Nu ser jag i stället en fin Zaga-sida :-)

Redan i valplådan såg man denna egenskap. Hon kunde sitta lite utanför de andra valparna som härjade runt och bara lugnt titta på. Det ska bli mycket mycket spännande och se hur hon blir som stor.


Många börjar träna sin valp redan när den kommer. Jag brukar fastna i smekmånaden och därför vänta en månad eller två innan börjar leka in små lydnadsmoment. Tills dess blir det vardagssaker, miljöträning, inkallning och kontaktövningar. Detta fungerar däremot toppen och hon är hemskt lätt att få kontakt med. Ja förutom när hon vet att vi är på väg in, då blir hon både blind och döv! Selektiv hörsel som det så fint heter ;-)


Vi har anmält till valpkurs! Det var många år sedan jag gick en sådan och det var många år sedan jag kände att jag behövde det, men jag minns ju hur kul det var! Ett ypperligt tillfälle att lära känna lite mer folk på klubben där jag inte är allt för ofta, lydnaden sker ofta hemma och söket i skogen, bra social träning för Heidi och förstås att lära sig nya saker.



Ovido - Quiz & Flashcards