Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg under februari 2009

Av J P - 7 februari 2009 10:37

Kvällen var varm för en liten skrutta som är van vid att bo betydligt svalare. Hon flåsade och gnällde och det är lite så i dag med. Vi har det ju rätt varmt här hemma så fönstret får stå öppet lite. Annars så är allt toppen. Hon och Kuba är väldigt försiktiga med varandra och håller sig lite på var sin kant.

Natten gick smärtfri. Vi var ute med henne sent och jag gick upp hyfsat tidigt men hon hade hållt sig hela natten trots att hon var uppe och lekte en sväng i ottan innan hon somnade om igen. Lite småpip men efter lite gos så somnade hon sött.


Hon är gudomligt söt! Alldeles rödbrun, mörka pepparkornsögon, små öron, näpet ansikte och en kub till kropp. "Hon är alldeles rund" fnissade husse när han lyfte upp henne :-) 5,2 kilo ludd med vassa, kampglada hajtänder!


Hon leker, sover, gosar, äter bra och går ut och gör sina behov duktigt (förutom en liten olycka efter maten när jag trodde att hon redan hade gjort av sig ute). Hon är pigg och glad, livlig, lekfull och energisk! Hon kommer när man ropar och är väldigt följsam ute...än så länge *skratt* Vi får väl se hur länge det håller i sig!

Av J P - 6 februari 2009 20:35

Nu är hon hemma, äntligen!


Resan hem gick kalas! Först satt hon bara tyst och kikade nyfiket en liten stund, det var ju första gången i bil, sedan somnade hon sött i min famn. Efter ett tag vaknande hon dock och blev lite orolig, klättrade runt, drog upp mungiporna och flåsade lite. Jag misstänker att hon började må lite illa stackarn. Vi stannade och släppte in lite luft när husse sprang in i en affär och då blev hon helt lugn. När vi körde vidare lade hon sig ner och sov igen.

När vi kom hem gick hon raka vägen in och undersökte lägenheten med viftande svans och Kuba nosandes efter sig. Efter 5 minuters husesyn hittade hon Kubas märgben och lade sig på mattan och gnagde en stund. Efter en lyckad liten minikisspaus ute (duktig flicka) och lite missnöjt gnäll när vi kom in igen så kröp hon upp till mig i soffan och somnade. Nu ligger hon som en liten groda där och sover.


Hon är pipig och pratig, kelig och kontaktsökande, modig, social, nyfiken och alldeles underbar! 


Tack tack snälla Stefan och Lollo för förtroendet, ni är bäst!


Efter 5 minuter här hemma:

Av J P - 5 februari 2009 14:10

I söndags var det sök igen. Det gick lika bra som förra gången och Kuba är verkligen skitkul att träna med nu. Hela hon lyser av lycka så fort jag packar ryggsäcken på morgonen och hon är riktigt het. Det är däremot inte jag, jag fryser något så in i bänken! Jag har frysit i flera dagar och att bo i Götet när man är en fryslort är inte så lämpligt. I alla fall inte vintertid. Rått, grått, kallt och ruggigt! Brrr!


Lämpligt att bo i Göteborg är det däremot när man tingar valp från Kroka, då har man det nära och bra. En riktig lyx som jag inte är van vid. I går var det besiktning och märkning av två kullar. Jag fick vara med och vara "assistens" då veterinären tog sina pinaler och kom ut till kenneln. Himla spännande att se hur alla valparna reagerade och förstås att få träffa lilla Heidi igen.


I morgon kommer hon, då blir det liv i luckan!



Här gnager vi inte lite lätt med framtänderna inte, ge hit hela näven, ska det va så ska det va!


Pinnar går förstås också bra, de har i alla fall vett att hålla tyst när det krasar!

Ovido - Quiz & Flashcards