Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg under april 2009

Av J P - 14 april 2009 15:26

I går bar det i väg till Krokasmedens för kennelträff. Vi hade toppentur med vädret och det blev ett gäng härliga timmar på Kroka. Vi var ett stort gäng som invaderade stället och vi grillade, umgicks, en del tränade, vi andra tittade på och hade det allmänt mysigt. Störtsköna människor med lika sköna hundar!

Heidi skötte sig jättebra och skällde inte på en enda hund, även om hon är lite småfeg när det gäller stora hundar fortfarande, och kunde umgås utan problem. Hon hälsade glatt på folk, om än något intensivt (det får vi jobba lite på), och var helt oberörd för skotten under träningen. Hon kunde sitta tyst och snällt att kika eller ha fokus på mig och låg tyst i bilen och vilade imellanåt. Kanonbra träning för liten valp på många sätt!


Gott på grillen:


Heidi hälsar på brorsorna Herman och Hajjas. Heidi med ryggen mot kameran:


Heidi softar medan matte kikar på skyddsträning:


Tack Lollo och Stefan för en härlig dag i krokarna!

Av J P - 12 april 2009 21:07

I dag är det min födelsedag och idag fyller Heidi fyra månader (och vågen stannade på 12,3 kg). Hipp hipp hurra till oss!

Dagen har tillbringats i sökskogen och sedan ute på restaurang och vid havet tillsammans med familjen. Nu är jag helt slut och orkar inte skriva något vettigt alls men det har varit en toppendag. I morgon är det kennelträff på Kroka och det ska bli himla trevligt! Ska försöka få med mig kameran och ta lite bilder.



Av J P - 11 april 2009 19:24

Vilken underbar dag!

Det har varit riktig sommarvärme och jag har gått ute i kortärmat hela dan. Tänk, en fryslort som jag, då är det varmt!


Det blev lite ändrade planer så Lina kom och hämtade upp mig och så åkte vi och hundarna iväg till klubben för att umgås och träna lite i det sagolikt fina vädret. Både Heidi och Elsa fick träna lite lydnad, framför allt fritt följ, och budföring plus lite passivitet med varandra som störning. Sedan tog vi en promenix och de fyrfota fick härja loss. Och som de härjade! Elsa är 8 månader och bra mycket större än mitt lilla skräp men hon anpassade sig så himla fint och de lekte kalasbra ihop. 


Efteråt så körde vi ett litet minipass med ff igen.




Kontakten är det inget fel på!


Attityd!


Badankorna i farten!


Det är inte riktig vår förrän jag har fått se Tussilagosar med egna ögon.

Men nu så :-)

Av J P - 10 april 2009 10:59



Glad Påsk!


 

Av J P - 8 april 2009 19:33


Hjärta ua, ja på mig alltså ;-)


Kuba har börjat att löpa. Fy tvi vale om hon blir lika tetig den här gången som vid förra löpet. Jag måste se till att få henne kastrerad snart.



Heidi börjar se lite mer vuxen ut.

(fruktansvärt usla bilder)


Fin som snus!

 Men bilderna skämta aprillo, hon ser ju gigantiskt ut,

men sitter i själva verket och filurar på ryggstödet till soffan :)

Av J P - 6 april 2009 15:20


Heidis öga börjar se ut som det ska igen. Det har helt slutat att rinna och är bara yttepyttelite rött och svullet. Himla skönt! Jag börjar också må bättre så nu är det dags att sätta igång att träna hund igen. Jag kan ju lugnt säga att jag inte har varit så flitig med det på sista tiden och Heidi kan inte mycket inte. Än så länge så har jag mest lagt krut på att få henne gå fint i koppel. Hujeda mig, hon var nog en husky i sitt tidigare liv. Hon är så energisk och framåt men efter 9 veckors envishet från bådas håll så börjar jag vinna. Skam den som ger sig. Vi tränar också mycket kontakt i olika miljöer med olika typer av störning vilket fungerar toppen. Passivitetsträning blir det med, även det i olika miljöer, samt olika småbitar i apporteringen. Hämta, hålla fast, komma till mig och sätta sig osv.

Hon har hamnat i spökåldern och reser småragg lite då och då men är samtidigt oerhört miljöstark och fullständigt döv för allt som låter. Stora hundar har däremot blivit lite läskiga men det blir bättre för varje hund hon får hälsa på.

Heidi är tokig i barn. När vi går förbi sådana där små så hänger hon i kopplet, tjutandes och vill fram och får hon hälsa så blir hon överlycklig. Tur att man bor vid Slottskogen där det fullständigt kryllar av ungar så i dag har vi tränat "barn är inget speciellt-träning". Lydia har sannerligen gjort ett bra jobb som barnvänjare :-)


Kuba då? Jo hon är glad, frisk, snäll och duktig. Precis som det ska vara! Hon har faktiskt börjat säga i från lite när Heidi är för på så nu har äntligen hennes stackars såriga hals börjat läka ihop fint. Hon har blivit sitt barnsliga jag igen sedan Heidi kom och det är underbart att se!

Av J P - 4 april 2009 21:49

Heidi har skadat ögat.

En stund efter förmiddagspromenaden så var ögat alldeles igenkletat och rann som tusan. Jag trodde först att hon hade skadat ögat på en pinne eller av misstag fått ett bett av Kuba. Men när jag kikade så visade det sig att inmojsat i hinnorna satt två korta, tjocka, vassa, svarta strån som stuckit sönder blinkhinnorna något. Hinnorna var illröda, svullna och såg alldeles mosiga ut. Med en ögonsalveindränkt tops kunde jag gräva ur stråna bland alls mojs och slem (även lite blod) och sedan skölja ur ögat. Jag tittade på hornhinnan med olika ljus men den såg helt oskadd ut. Som tur var så hade jag Terracortril ögondroppar hemma som hon sedan fick och jag beslutade mig för att avvakta och se hur det såg ut efter en stund. Några timmar senare så var hinnorna mindre röda och ögat rann betydligt mindre. Nu är det lite svullet under ögat men jag är ganska så säker på att det kommer läka fint med enbart ögonsalvan då inget nu ser ut att vara trasigt utan bara lätt skadat. Visar det sig blir sämre i morgon så blir det förstås veterinären i alla fall.

Hon är också svullen i munnen, tappar tänder och har även ryckt ur den trasiga hörntanden. Stackars liten, hon har nog lite ont för hon är ovanligt lugn i kväll.

Underbara, duktiga lilla Heidi satt alldeles stilla och lät mig utan gnöl gräva runt i ögat tills allt var klart. Vilken tjej va!

Av J P - 1 april 2009 15:52

Jakten på metastaser har börjat och idag kollades min lever upp. Den såg fin och frisk ut :) Innan sjukhuset var jag tvungen att vara på skolan och arbeta lite med ett grupparbete vilket innebar att lillafisa i dag har varit hemma ensam med Kuba i hela 5 timmar. Det var så illa tvunget men hundarna har uppenbarligen legat och sovit hela tiden för när jag kom hem så var ingenting rört och inte en kiss någonstans!


Jag är fortfarande lite krasslig och mår inte direkt prima men nu ska vi ta hundarna och åka till havet en sväng. Jag kanske återkommer med lite bilder senare i dag!


Senare:

 








Ovido - Quiz & Flashcards