Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 27 april 2009

Av J P - 27 april 2009 10:39

Jag var uppe hos min pappa i helgen där min 8-åriga hane Loke bor. Jag är så arg, ledsen och besviken att det inte går att beskriva i ord.

Sist jag träffade Loke hade han gått upp över 5 kilo och var en aning tjock. Med tanke på att han har c-höfter är det extra viktigt att han hålls i normalhull och pappade lovade att banta honom. Nu när jag kom upp fick jag en chock, han har gått upp ytterligare ca 10 kilo!! Han var så fet att handlederna har börjat ge vika, de orkar inte hålla upp kroppen. Ena leden hade dessutom börjat peka utåt av tyngden och där visade han smärta. All muskelatur är borta, han hade svårt att resa sig och konditionen ska vi inte prata. Lägg där till en öroninflamation så förstår ni hur hunden mår.

Jag åkte i väg och köpte dietfoder och gav pappa en lista på vad han måste göra, och det akut. Förutom att bl a ta hunden till veterinären så ska han ner till under 40 kilo. Hans normalvikt ligger på 38-39 kilo och då är han i fint hull, smärt men absolut inte mager. Pappa gick fullständigt i taket när han kom till denna punkt på listan och vrålade att hundstackarn minsann inte skulle bli ett magert jävla skrälle som jag (jag är långt i från mager). Då insåg jag att den hunden kommer aldrig skötas på rätt sätt och jag bestämde mig för att i stället ta med honom hem så han får komma till ett riktigt djursjukhus, bantas ner, få muskler och bra kondition. Men se det gick inte. Med gemensamma krafter höll han och hans fru Loke i halsbandet samtidigt som de slängde ut mig och låste dörren. Genom fönstret vrålades det än mer och när jag talade om för fanskapet till farsa att Loke kommer han få avliva snart om han inte gör som jag säger, ja då gick han i alla fall med på att ta ner honom till "runt" 40 kilo.

Jag är väldigt orolig för min hund. Jag kommer åka upp dit med jämna mellanrum och se hur Loke ser ut. Blir det inte bra kommer jag ta hem honom i alla fall, om det så ska ske med polishjälp.


Pappa skrek att huvudsaken är att hunden mår bra mentalt. Hur blind och sinnessjuk kan en människa egentligen bli? Var har förnuftet tagit vägen och när byttes klokskapen ut mot rent dårskap? 


Loke som han såg ut i hullet innan han flyttade till pappa:

Ovido - Quiz & Flashcards