Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 20 april 2009

Av J P - 20 april 2009 09:48

I går vad det sökträning och jag kände redan på uppvärmningen att Kuba inte var som vanligt. Hon är mitt i höglöpet och var inte alls lika het och i gasen som hon brukar vara. De första fyra skicken gick dock jättebra, om än inte i lika hög fart som det brukar vara, men med lite extra uppmuntring så såg det toppenfint ut! Jag såg att hon redan på det fjärde skicket började bli lite trött så på det 5:e fick det bli en popup. På det 6:e körde jag utan igen och hon stannade efter bara några meter och tittade på mig. Jag skickade om och då stannade hon igen fast lite längre ut. Jag fick gå med henne några steg och då sprang hon ut själv. Vi avslutade med en flyende hittaövning för att få ett roligt avslut och sedan tog knoppen slut.


Heidi hade fått vara med husse på fisketur halva dagen och det var uppenbarligen väldigt jobbigt för en liten energisk puppelin för hon var helt slut efteråt och det var väldigt lugnt här hemma hela kvällen. Till middag blev det i alla fall nyfångad stekt rengbågslax med romsås och sallad och det är ju inte fy skam precis. Vid 6-snåret drog husse ut igen för att försöka få upp lite fler firrar och Kuba fick i stället följa med. Heidi rörde knappt en fena på hela kvällen och jag gick och petade på henne med jämna mellanrum för det var hemskt vad tomt och tyst det kändes med bara en sussande hund hemma.


Kuba är en riktig liten slampa nu, försöker få Heidi att para sig med henne och viker undan svansen så fort hon kommer i närheten av bakdelen. Jag ser inte fram emot den kommande skendräktigheten med medföljande mentala förändring och innan nästa löp hoppas jag kunna kastrera henne.

Ovido - Quiz & Flashcards