Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 29 juli 2008

Av J P - 29 juli 2008 22:09

Sökträningen i söndags var varm, framför allt för hundarna. Själv tycker jag det är rätt skönt om än något klibbigt. Kuba var glad och pigg på de första skicken, men tog snabbt slut. Så slut att hon sedan inte ville ta rullen utan släppte den så fort hon lämnat figgen. Jag fick skicka om flera gånger och till slut fick jag skicka såpass nära figuranten att hon såg mig hela vägen och då gick det bra. Vi avslutade det hela med en enkel hittaövning.


Innan själva sökträningen började lade de andra platsliggning med skott. Kuba har tidigare inte brytt sig om när det smäller men denna gången reagerade hon ganska kraftigt och ville gå tillbaks till bilen. Jag hällde ut lite korvslantar på gräsmattan och då gick det mycket bättre. Vid det sista skottet så tittade hon upp men stannade kvar och fortsatte snabbt snosa korvbitar i gräset.

Dags för skotträning!


I går träffade jag Eydimörk Audny som bor i Dalarna på kennel Siljavie, och idag var jag i Trollhättan och träffade syrran Eydimörk Aska som jag har ute på foder. Två jättetrevliga hundar med massor av krut i sig. Hela kullen är väldigt jämn och fin. Framåt, sociala, miljöstarka och med mycket mod och kamplust, jag kan inte annat än att vara nöjd. Att de sedan är mörka och snygga som bara den är ju inte fel det heller :-) Fyra stycken ska bli tjänstehundar (2 polis, 2 väktare), ja om allt går som planerat förstås!

Väldigt trevligt att träffa både valpar och deras hussar och mattar, de har verkligen fått kalashem vovvarna! 


Stackars matvraket Kuba får svälta idag. Så går det när man trycker i sig ett kilo leversnittar som hon lyckades stjäla i går!

Ovido - Quiz & Flashcards