Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 14 juli 2008

Av J P - 14 juli 2008 13:50

I dag har jag och Kuba kört ett långt lydnadspass, jag för att vara henne kan väl tilläggas :-) Det gick faktiskt riktigt, riktigt bra. Vi började med att kampa lite med hennes lilla skinn för att få upp henne i varv något och sedan fick hon trampa lite på targetplattan vilket hon brukar tycka är jätteskoj. Nu har vi dock tränat en hel del med apporten så nu vill hon ta upp plattan och ge den till mig i sället för att att trampa på den.


Fritt följ: För tillfället koncentrerar vi oss på att hålla kontakten när vi börjar att gå. Hon vill gärna titta ner för att sedan titta upp igen och på den lilla microstund glömmer hon lätt bort sig och tappar koncentrationen. Har vi kontakt hela tiden så har hon ofta jättefin position (kan tränga lite ibland elelr gå för långt fram), kontakt och uthållighet.


Ställande under gång: Vi är fortfarande i bara i början av detta moment, och här måste vi träna på att hon inte ska ta ett eller ett par steg framåt när jag går tillbaks till henne.


Inkallning. Där kör vi enbart ingångar och hela momentet lite huller om buller. Det ser faktiskt jättefint ut och idag kom hon direkt utan att sitta och fundera ett par sekunder innan. Farten tappar hon när hon är lite trött, så mycket motivationsträning där.


Läggande under gång: Hon kastar sig ner men vill ibland resa sig upp när jag går vidare. Vi tränar därför det i olika moment och sätter sedan ihop de olika bitarna.


Hopp över hinder: Vi måste åka till klubben lite oftare :-)



Puss på dig tjejen!

Ovido - Quiz & Flashcards