Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 17 januari 2010

Av J P - 17 januari 2010 18:43

I går var det spårträff och vi träffades i Sisjön. Det skulle bli Heidis första snöspår så det var ju klart lite spännande att se hur det skulle gå. Det blev ett enkelt och rakt spår med en apport och ett kulslut på sisodär 175 meter. Inget avancerat alltså men vi har ju fått börjat om från början för inte så längesedan. Spåret korsade flertalet människo- och viltspår som lite extra krydda i alla fall. Hon tog spåret jättefint och var väldigt nogrann. Vid ett av de korsande spåret så vinklade hon av men följde det bara ett par meter, sedan vände hon tillbaks till det rätta igen. Lite tugg på apporten, det har hon inte gjort innan, men hon var väl lite extra laddad nu efter julpausen. Några meter efter apporten släppte hon helt plötsligt spåret, rusade bak till mig och sa tjing, men spårade sedan vidare direkt    Summerat så var hon väldigt duktig men drar som satan. Tempot är lite väl högt men hon håller sig i kärnan och tar apporterna fint!


I dag var det dags för sök och vi var fyra stycken denna söndag. Även detta var det första passet efter julledigheten och idag hade jag tänkt att lägga in skallmarkering i stället för rena hittaövningar. Jag skickade henne som vanligt och framme hos figuranten fick denna helt enkelt be henne skalla innan hon fick godis. Det gick faktiskt riktigt bra. Efter några skick så behövde de inte säga till henne längre utan hon skällde alldeles självmant när hon kom fram. Duktig flicka. Summerat så var hon riktigt duktig även idag men hujeda mig vad mycket...ja mycket helt enkelt! Med lite mer rutin så brukar hon bli lite mer balanserad, nu är det lite smått hysteriskt och hon klättrar på figuranterna i ren iver.


Efter några timmar pulsande i skog och snö får man faktiskt sitta i soffan och käka godis hela kvällen. Så det ska jag göra nu, så det så   

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards