Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 9 augusti 2009

Av J P - 9 augusti 2009 18:21

Den här helgen har det varit både rolig och nyttig träning för lilla rödräven. I går träffades jag och Karin för att träna antijakt och kravinkallning. Heidi kastade sig  efter kaninen i snöret både en och två gånger innan hon insåg att en arg matte inte är en rolig matte och det är bättre att ge fan i den där kaninen för då får man mindre obehag och dessutom smaskig kattmat på burk. Kravinkallning är även det en mycket nyttig övning för en jaktgalen vovve som numera inte går att bryta lika smidigt som när hon var yngre. Även där blev det kattmat och dessutom kamp i trasa. Tjohoo sa liten Heidi Ho! Efter att ha sett Karins jyckar i action så vet vi hur det ska se ut i slutändan men vi har en bit kvar där, skam den som ger sig dock!


Efter det nyttiga körde vi lite uppletande och efter en hel del tankeverksamhet så hämtades det in både skinnhandske och pipleksak. Pipleksak var inte det ultimata för ett glin som gärna tuggar men handsken lämnades av fint i fast grepp. Tjohoo sa matte!


Tack för hjälpen Karin, det måste vi göra fler gånger!


I dag var det dags för sök och idag introducerades lösrulle. Efter några påminnelser från figuranterna så tog hon rullarna och kom in med förutom två som hon tappade på vägen. Nåja, hon lär sig fort som tusan i alla fall och framåt går det för var gång. Popupparna har vi fått reducera till minimala för hon ser allt med hökögon och hon springer ut fint. Lite bad i sjön och lek med ett par av de andra jyckarna så somnade en nöjd liten tös så sött i bilen hem.


I kväll har jag, husse och Kuba varit ute i Långedrag och kikat på Havets grand pix. VM för racerbåtar. Jäklar vilket drag fast jag tyckte nog helikoptrarna som följde efter båtarna var roligast att titta på *skratt* Jag är lite svag för de där snurrorna. Lite spännande blev det förstås när en av båtarna slog runt i en kurva. Kuba hade min luva på sig för att inte skaka sönder örat (det regnade ju hela fyra droppar vatten) och blev fotograferad av minst tre stycken (vad jag såg i alla fall).


Nu är Husse ute och springer med Aska i Ängårdsbergen så alla har fått sitt. Gissar att det blir en lugn kväll här hemma!


Röd...blåluvan!

Ovido - Quiz & Flashcards