Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 28 juli 2009

Av J P - 28 juli 2009 22:31

Jaha, då har man tre egna hundar här hemma igen då. Ja visserligen bara tillfälligt, men ändå. Min schäfertik Aska, en av mina valpar, har kommit tillbaks från sin fodervärd. Eller ja, kommit och kommit, jag var och hämtade henne med Lina som sällskap (tack för idag). Det går rätt ok än så länge. Kuba muttrar en del och Aska har bitit retstickan Heidi i röven i uppfostrande syfte. Men annars så är det lugnt, än så länge är väl bäst att tillstå.


Aska är en jättretrevlig och supersnäll tik. Förig, lyhörd och lätt att hantera. Bryr sig inte om andra hundar, är tyst och snäll i bilen och går bra i koppel såvida hon inte får något vilt i nosen. Dessutom är hon ruskigt snygg. Medelstor, mörk, kraftigt och trubbigt huvud, moderata vinklar och rak rygg. Inte för att det spelar någon roll på en bra brukshund om den är snygg eller inte, men det är ju alltid en trevlig bonus. Lite passivitetsträning skulle inte skada men just nu ligger hon lugnt och fint och slappar här hemma efter att ha varit lite rastlös och stirrig. Hon är ju inte van att ligga inne i en lägenhet precis, utan har mest huserat ute i det fria på en gård.

Aska är tjänstehund och ska få en ny förare för tyvärr kan jag inte ha tre hundar hur mycket jag än vill.


På torsdag ska Kuba, min älskade mule, operera örat. Blodörat vill inte ge med sig trots upprepade tömningar och nu har det blivit mycket större. Urk, jag hoppas det går bra och att örat blir friskt...och platt!

Ovido - Quiz & Flashcards