Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 25 augusti 2008

Av J P - 25 augusti 2008 16:09

Dags att uppdatera bloggen och den här gången slipper ni snack om sök, det ni ;-)


I fredags hade Karin inflyttningsfest och bjöd på världens läckraste illgröna välkomstdrinkar som var görgoda. Det var en jättetrevlig tillställning med glada hundmänniskor, gott tilltugg och ett helt gäng med hundar varav tre valpar. Myyysigt!


På lördagen var jag däremot helt slut och det berodde inte på drinkarna ;-) så därför blev det bara förutom snabba kissrundor en promenix i Slottskogen på kvällen. Det tog vi igen med råge i går!


Jag, Karin, Maria (plus hennes lilla människovalp Edgar) och Natascha åkte iväg för att vandra, fika, spåra, umgås och ha det allmänt mysigt. Ett fantastiskt fint ställe med ängar, skog, hav och spännande fornlämningar från bronsåldern. Innan vi gick iväg lade jag ett näringsspår (godis var 5:e m ca) åt Kuba på en äng precis vid parkeringen för att ta när vi kom tillbaks. Hon har ju inte visat något större intresse för spår men skam den som ger sig!

Vi gick sedan iväg och satte oss på en otroligt vacker plats och fikade medan alla hundarna (7 st) fick umgås. Det var varmt och soligt med klarblå himmel och hundarna kom jättebra överrens för det mesta. Det gruffades bara någon enstaka gång om mat och givetvis var matvraket Kuba inblandad! Efter någon timma när vi var mätta och Karins lilla Alice spårat så vandrade vi vidare på en riktig långpromenix. Hundar badade i pölar och vi tuggade björnbär.


När vi väl kom tillbaks till bilarna hade vi varit ute i nästan 6 timmar! Hundarna var trötta och varma och jag hade inte en tanke på att Kuba över huvud taget skulle ta sitt spår. Jag satte inte ens på henne sele och lina utan tog bara med henne i koppel för att hämta in matskålen jag ställt i slutet. Men, där spåret började satte Kuba ner nosen och började spåra som om hon aldrig hade gjort något annat. En gång lyfte hon nosen från spårkärnan och flyttade ut den ca 50 cm, sedan direkt tillbaks till spårkärnan och spårade klockrent fram till slutet! Supernogrant, bra tempo och fullständigt fokuserad! Kuba än numera omdöpt till IPOridgen :-))

För att sammanfatta så var det en helt underbar dag!


Karin har skrivit en lite roligare beskrivning om vårt äventyr och där finns också bilder:-)


Den här bilden på Kuba har jag snottat därifrån, visst är den fin!

Ovido - Quiz & Flashcards