Ett riktigt hundgöra!

Alla inlägg den 22 juni 2009

Av J P - 22 juni 2009 16:24

I dag damp den något försenade Klubbtidningen (GMBK, Bulletinen) ner i brevlådan och på förstasidan var det en jättefin bild av Heidi Ho från valpkursen :-)


I går var det dags för sök och det var ett synnerligen oregelbundet väder. Sol, värme, blåst, spöregn, åska och så uppehåll och massor av knott. Ja jisses...och det är väl ungefär det jag har att säga om Heidis insats också. Vilken arbetslust, hon är helt galen! Vojne vojne! När jag ställer upp henne inför popup från figuranten är det ursvårt att se om hon har sett poppen eller inte, hon har sådan vansinnigt drivkraft utåt att man blir lurad av hennes stretande och ryck och släpper henne...för att inse, när hon väl är ute, vimsar runt och till slut ger pip av frustration för att hon inte vet vad hon ska göra där ute, att hon inte alls såg poppen och får göra om. Nu var det bara tredje gången vi körde och jag tror att det kan bli ruskigt bra när hon väl förstår, redan från start, vad hon ska göra och kan fokusera. Hon vill så sablans mycket att hon lätt blir frustrerad och slår över lite när hon blir osäker på vad hennes uppgift är. Tydlighet är a och o för den här lilla damen. Då å andra sidan är hon kanon och tar heller inte slut i första taget, om hon nu någonsin gör det. I lydnaden är det likadant, jobba jobba jobba, bara jag är tydlig. Helt klart en liten arbetsmaskin. Pappa upp i dagen?


Kuba är fortfarande skendräktig och hennes juver är svullna som tusan. Hon vill fortfarande mest ligga inne och gona sig och följer motsträvigt med när vi ska gå ut. Husse tog med henne på joggintur i går och hon sprang surandes en bit efter hela vägen tills de började närma sig bilen igen, då sprang hon helt plötsligt före och hade bråttom hem. Knasfia!


En bild snodd från Karin (fler bilder från dagen finns i hennes blogg):

Heidi på språng i sökskogen. Vilken vit rumpa hon har *skratt*

Ovido - Quiz & Flashcards